Epizoda 4x19

Chcete poděkovat za titulky nebo naopak se vám na nich něco nelí­bí­??

Moderátoři: shadow.wizard, dusanho, cayman, sedlik, PBTTCZ

Re: Epizoda 4x19

Příspěvekod Prady v 03 kvě 2009 16:57

ChazyChazz píše:Nenene, jen jsem nejdřív nevěděl jak se to teda má, zas tak to tady nepročítám, a asi o 4 příspěvky vejš už vyjadřuji spokojenost nad tím, že zas bude v cajku, což je teď i potvrzené.

Jj, sorry, ono to vyznívalo jako že voláš po starym týmu, jako že blackcloud a cait:-D Mezi náma, by to bylo super, kdyby si ty poslední díly střihli oni...
Prady

Příspěvekod Ota v 03 kvě 2009 17:15

Prady píše:
ChazyChazz píše:Nenene, jen jsem nejdřív nevěděl jak se to teda má, zas tak to tady nepročítám, a asi o 4 příspěvky vejš už vyjadřuji spokojenost nad tím, že zas bude v cajku, což je teď i potvrzené.

Jj, sorry, ono to vyznívalo jako že voláš po starym týmu, jako že blackcloud a cait:-D Mezi náma, by to bylo super, kdyby si ty poslední díly střihli oni...

No a mezi náma se jim ani nedivím, že toho nechali, protože ten seriál už dávno není, co býval. Už aby byl konec.
Ota

Příspěvekod Coudy_no1 v 03 kvě 2009 18:55

FYI: nechali toho, protože už na to kvůli osobnímu životu neměli čas:-))

jinak díky, že jste to na jeden díl vzali:-)

a ještě, titulky po korekci od Morpheus88 vždycky házim do balíku a jsou tu vždy normál ke stažení:-)
Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies
Coudy_no1
Bachař

Příspěvekod uja v 03 kvě 2009 19:21

Ota píše:
Prady píše:

No a mezi náma se jim ani nedivím, že toho nechali, protože ten seriál už dávno není, co býval. Už aby byl konec.

ale ale ale nenarikej, House uz taky asi 5x odvykal vicodin a porad nic... porad to ma koule ;)
uja

Příspěvekod Mr.Bolt v 03 kvě 2009 19:24

Tak opravdu první verze titulků byla dosti děsivá. Když vynechám v úvodu špatné časování a občas krkolomný překlad, tak se nedá "odpustit" to, že dost vět vůbec nebylo přeloženo a zůstaly v angličtině. Příště by to chtělo opravdu zkušenějšího kolegu, ale jak jsem četl PRADY se toho opět ujme, takže nebude problém :-)
Mr.Bolt

Příspěvekod Ota v 03 kvě 2009 19:27

Mr.Bolt píše:Tak opravdu první verze titulků byla dosti děsivá. Když vynechám v úvodu špatné časování a občas krkolomný překlad, tak se nedá "odpustit" to, že dost vět vůbec nebylo přeloženo a zůstaly v angličtině. Příště by to chtělo opravdu zkušenějšího kolegu, ale jak jsem četl PRADY se toho opět ujme, takže nebude problém :-)

To byla cena za to, že to bylo relativně rychle. Komu se to nelíbí, ten si stáhne pozdější verze překladu.
Ota

Příspěvekod uja v 03 kvě 2009 22:52

sry ale tam to neni o moc lepsi ... ;)
uja

Příspěvekod Ota v 03 kvě 2009 23:05

uja píše:sry ale tam to neni o moc lepsi ... ;)

Tak to nemusí stahovat vůbec. A ti, co na chyby poukazují by to mohli opravit. ;-)
Ota

Příspěvekod d A w 3 v 03 kvě 2009 23:22

Ota píše:
uja píše:sry ale tam to neni o moc lepsi ... ;)

Tak to nemusí stahovat vůbec. A ti, co na chyby poukazují by to mohli opravit. ;-)

Ja kdyz najdu chybu, at uz je kdekoliv, tak si ji sam opravim. :)
d A w 3

Příspěvekod uja v 04 kvě 2009 10:09

tak to je prikladny priklad.. ;)
vidis Oto, nekdo to tak dela :)
uja

Příspěvekod D3vilR4ge v 04 kvě 2009 14:55

Morpheus88 píše:Lukash meleš blbosti, já jim dělám korekci celou sezónu, takže připomínky mít musím. Čekám až na verzi od Dejvyho, pokud se pustí do oprav.

Morph má pravdu, kouknul jsem na pár sekvencí a je to šílenost, nicméně, snaha se cení. Hlavně že to bylo, orientačně se na to koukat dalo a citlivky si počkají na korekci.
Měl bych se na to vrhnout během dneška, podle nálady. Možná až zítra. Každopádně zítra večer už by měly bejt hotový.

A k těm názorům, co tu padaly. Osobně nechápu, jak se někdo může pustit do překladu, když si není 100% jistý, že to, co vypustí, stojí za tu námahu. Mnohdy vidím titulky tak strašný, že i neználek pochopí, že to jsou blbosti. Škoda času toho překladatele. To je ale můj názor a jak je vidět, jsem asi jeden z mála. Protože i na špatný titulky tu padaly slova chvály. Takže díky hoši, že jste to za nás vzali :).
Abych byl fér, tak musím nasypat popel na hlavu i nám. Taky jsme pustili do éteru stupidní chyby, který vás v tom hecu prostě netrknout. Od toho ale (jak zmínil Ota) slouží First Release a FINAL, který rozdělujou hrubej rychlej překlad od čistýho, ale časově náročnějšího překladu.

Chápu Morpha, kterej se odmítá plácat s hrubým zrnem, co mu tady kluci naservírovali. Já se s tím nedávno setkal u Heroes, kdy jsem dostal části od "náhodnejch" překladatelů, který byly naprosto nepoužitelný. A tak jsem to nakonec musel řešit úplně jinak.

Musíte taky pochopit to, že PBTTCZ má momentálně podobný pocity, jako měl black cloud a CAIT ke konci 3. série. Ten seriál už prostě není ono a taky proto se to tak neuvěřitelně blbě překládá, když vás to samotný ani nebaví :). Proto jsou titulky pozdějš a překlad nebývá tak dobrý.

Co se dalšího dílu týče. Jak psal Prady, měli bychom být ready. Nevím jak Phoebe, ale já a Prady ano. Takže v sobotu večer by titulky měly být nahozený.
Heads down, here He comes!
D3vilR4ge

Příspěvekod uja v 04 kvě 2009 16:39

jaky meli jako BC a Cait pocity ?! omg, co to vykladas ? co se taky obecne vi, tak dotahli serii a prestali kvuli casu, kterej jim to ubiralo....

rekl bych ze neni zrovna na miste kvalitu titulku svalovat nebo dokonce spojovat s diskutabilni kvalitou serialu, spis by vas melo nakopnout to, ze konci a mela by to byt naopak radost ;)
uja

Příspěvekod D3vilR4ge v 04 kvě 2009 16:52

Já neřekl ani žbla o tom, že to mělo něco společnýho s tím, proč toho nechali :). Já s nima byl poměrně dost v kontaktu a vím, že je to už taky nebavilo. Byli sami rádi, že toho nechali :). Tak co tu startuješ :D.
Očividně vůbec nevíš, o čem mluviš, protože pokud tě samotnýho to, co překládáš, nebaví, tak výslednej překlad je horší. Takže ano, je to více než na místě. Z vlastní zkušenosti vím, že když jsem překládal filmy, nebo seriály, který mě samotnýho fest bavily, sám jsem se u toho bavil, překlady byly dobrý a všechno v pohodě.
Když mě to nebaví, odkládám to, nevěnuju tomu takovou pozornost, při kontrole pak pustím nějaký chyby a celkově to zabere daleko víc času.
Tak se nad tím příště trochu zamysli, než tu začneš vypouštět hukot :). Uvědom si, že žádnej z těch překladatelů není stroj, ale jen člověk. A pocity, jak musíš sám dobře vědět, konečnej výkon vždycky ovlivní.
D3vilR4ge

Příspěvekod uja v 04 kvě 2009 20:33

vis co dela dobryho prekladatele ? .... hadej, ale podle toho co pises to nevis ;)

nikdo nestartuje, tak zabrzdi jo :),
uja

Příspěvekod D3vilR4ge v 04 kvě 2009 20:40

uja píše:vis co dela dobryho prekladatele ?

jsem fakt zvědavej co vyplodíš :)
D3vilR4ge

PředchozíDalší

Zpět na Titulky